AJÁNLÓ
 
08:41
2015. 10. 02.
Itt a spárgaszezon! Korábbi cikkünkből mindent megtudhatsz a spárgáról: hogyan vásároljunk,...
A bejegyzés folyatódik
 
08:41
2015. 10. 02.
Elkezdődött a medvehagymaszezon! Hamarosan itt lesznek a friss zöldségek, zöldek is, de addig...
A bejegyzés folyatódik
 
08:41
2015. 10. 02.
Ha valami laktató, de egészséges ételre vágysz, és szereted a lazacot, akkor Colors in the...
A bejegyzés folyatódik
 
08:41
2015. 10. 02.
A lencse amellett, hogy a néphagyomány szerint bőséget, gazdagságot garantál az elkövetkezendő...
A bejegyzés folyatódik
 
08:41
2015. 10. 02.
Február utolsó napjai az év legnehezebb napjainak számítanak. Mindjárt itt a tavasz, de azért...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Lazacos tészta Izraelből

Aminek a különlegességét a kókuszkrém adja. Ezt jellemzően a keleti konyha használja, a fűszeres ételek szelidítésére, tejföl helyett. Ha nem próbáltad még, itt van az ideje, hogy megismerd! Frank Peti gasztroblogger receptje. 

 

Hozzávalók (két személyre):

- kb. 450 g tojásos tészta
- kis olívaolaj a sütéshez
- 300 g lazacfilé, bőrtől és csonttól megtisztítva
- 2 kk őrölt gyömbér
- 2 kk zúzott fokhagyma
- 1 fehér hagyma, finomra szeletelve
- 2 kisebb cukkini, vékony csíkokra vágva
- 1/2 pohár póréhagyma, vékony csíkokra vágva
- 2/3 pohár kókuszkrém (nem tévesztendő össze a kókusztejjel!)
- 2 kk curry por
- 2 kk sárga curry krém
- 2 kk cukor
- 2 kk só
- aprított mogyoró, díszítésnek

Elkészítés:

Megfőzzük a tésztát, és félretesszük. A grillsütőt (vagy a rendes serpenyőt) forróra melegítjük. Olajba mártott papírral megkenjük a serpenyő alját. A serpenyőbe tesszük a lazacot. Mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. (Hogy ne száradjon ki, csak addig pirítsuk a lazacot, míg élénk rózsaszínből  halvány rózsaszínű lesz.) Vegyük le a tűzről és tegyük félre.

Alaposan előmelegítjük a wokot/nagy serpenyőt. Beleteszünk egy evőkanál olajat, és megvárjuk, amíg nagyon forró nem lesz (vigyázzunk, hogy oda ne égjen).

Beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, és folyamatos ugrasztás, vagy keverés közben néhány másodpercig pirítjuk.

További ugrasztás mellett hozzáadjuk a hagymát, a cukkinit és a póréhagymát, majd a kókuszkrémet és a fűszereket. Kicsit megkeverjük, és végül beletesszük a tésztát is. Addig ugrasztjuk, míg a folyadék elpárolog, aztán levesszük a tűzről. Ha kell, javítjuk az ízesítést.

A tésztát tányérra tesszük, hozzáadjuk a lazacot és apróra vágott mogyoróval díszítjük.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog