AJÁNLÓ
 
16:43
2014. 04. 11.
Egy héttel az ünnepek előtt még bizonyára többségünknek fejtörést okoz néhány ajándék beszerzése....
A bejegyzés folyatódik
 
16:43
2014. 04. 11.
Ezüst hévége van, így már biztos, hogy mindenki karácsonyi ajándék, karácsonyi menü és...
A bejegyzés folyatódik
 
16:43
2014. 04. 11.
Húsmentes Hétfői sorozatunk részeként ezúttal egy abszolut vega interjúval kedveskedünk...
A bejegyzés folyatódik
 
16:43
2014. 04. 11.
Karácsonyi sorozatunk előző részeiben különleges, forró karácsonyi-téli italokat és gasztro-ajándékokat...
A bejegyzés folyatódik
 
16:43
2014. 04. 11.
Karácsonyi sorozatunk előző részében különleges, forró karácsonyi-téli italokat készítettünk,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Nem kell utolsó pillanatban rossz minőségű nyuszicsokiért sorba állni egy - nem túl húsvéti hangulatba hozó - szupermarketben. Nagyon egyszerűen, pár alapanyagból látványos, és a bolti verziónál sokkal egészségesebb húsvéti ajándékokat készíthetünk. Karácsonyi gasztroajándékokat összegyűjtő cikkünk népszerűségén felbuzdulva jöjjenek az ehető húsvéti ajándékok!

Most következő húsvéti ajándékgyűjteményünkben nyugodtan szerepelhet pár klasszikus, és évszaktól függetlenül népszerű ajándék karácsonyi gyűjteményünkből is:
A házi nutella biztos, hogy húsvétkor is sikert arat.
Ahogyan a házi készítésű trüffelek és csokigolyók is.
Vagy a természetes gumicukor és házi szaloncukor. Ez utóbbit elkészíthetjük húsvéti csomagolással, húsvéti, tavaszias ízekkel is, mint például egy könnyű, epres vagy viragos, kandírozott ibolyás vagy ibolyazselés töltelék.

Kekszek ajándékba is

Szépen csomagolva vagy húsvéti formára szaggatva és dekorálva kekszekből is  gusztusos (és sokszor egészséges) ajándékcsomagot állíthatunk össze. De az ünnepi asztalon is biztos, hogy népszerűek lesznek majd.

Ezek az egészséges kekszek akár a húsvéti reggeli részeként is az asztalra kerülhetnek:
Sütőtökös-csokis zabkeksz (sütőtök helyett ilyenkor nyugodtan használhatunk reszelt répát vagy almát)
Fügés-fehércsokis tönkölykeksz (itt is variálhatjuk az aszaltgyümölcsöt és csokit)
Földimogyorós-csokis hajdinakeksz 
Áfonyás-citromos húsvéti keksz

Fűszeres répakeksz (a fotón)

Cikkünket hamarosan még több izgalmas, esztétikus és szép húsvéti keksz receptjével egészítjük ki. Figyeljétek facebook oldalunkat az újabb receptekért!

Lila tojás és dobozban sült ünnepi kalács

A húsvéti tojás és kalács kötelező elemei az ünneplésnek. A tojások nagy részét ajándékba készítjük – akkor is ha nem várunk locsolókat -, illetve ezek a tojások kerülnek az ünnepi asztalra is. Kaláccsal, tormával, friss vajretekkel – van akinek főtt sonkával is. Ezért a tojások mindig szépek – vagy trükkösek mint ez (a Babramegy blog szerzőjének, Vida Katának a receptje).

1. Keményre főzzük a tojásokat. A tökéletes kemény tojásnak több iskolája is létezik, én rendszerint úgy csinálom, hogy a tojásokra forrásban lévő vizet öntök, majd alacsony lángon 8 percig főzöm (kis tojásoknál 7 percig). Utána azonnal hideg víz alá dugom a tojásokat legalább 10 percre. (Ha nem főzzük túl a tojást, és utána rögtön hideg vízbe tesszük, el lehet kerülni, hogy a benne található vas és kéntartalom miatt a sárgája azt a ronda zöldes bevonatot kapja).

2. Megpucolom a tojásokat.

3. Egy tálba céklalevet öntök és kb. 3 órára állni hagyom a tojásokat benne, míg szép egységes színük nem lesz. Minél tovább hagyjuk állni őket, annál vastagabb lesz a céklával festett réteg.

Dobozban sült ünnepi kalács

A Marmorstein pékség kalácsánál nem találtunk eddig jobb receptet, így most is ezt vesszük alapul. (Itt lépésről-lépésre leírtuk, hogy készül a híres Marmorstein kalács.) A dobozban sütéssel pedig ajándék formát is ölthet. 

Az 1kg liszttel készülő receptet felezzük. 5db 400 g-os konzervdobozra lesz szükségünk. A konzervdobozokat olvasztott vajjal, ecset segítségével ki kell kenni, majd egy kb. 20x 30cm-es sütőpapírral kibélelni. A megkelt kalácstésztát 6  gombócra osztjuk. 5 gombócot beleteszünk az 5db előkészített, kibélelt dobozba, a maradék gombócot pedig tíz kis gombócra osztjuk, melyeket kettesével a már dobozban lévő tésztárahelyezünk. (Így lesz a süteménynek szép “kontya”). Még 20 percig kelesztjük, tojással, vagy tejjel/tejszínnel kenjük, díszíthetjük kevés mákkal. Tepsire tesszük és 180 fokon fél órát sütjük, amíg szép piros lesz.

Az ötlet Kósa Gabriellától, a Rakottkert blog szerzőjétől származik.

Figyeljétek facebook oldalunkat az újabb húsvéti receptekért!

A 100fok szakmai mentora a Makifood Főzőiskola.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog