OLVASTAD MÁR?
 
Gluténmentes csodasüti reggelire
Nem biztos, hogy egy rohanós, hétköznapi reggelire fogjuk elkészíteni, de ha van rá időnk, érdemes sokat sütni belőle. "Mivel a süti alapját quinoa és darált mandula adja, nemcsak vegán, hanem gluténmentes is. Datolyával és egy kis almapürével van édesítve,...
 
Téli szuperleves a fogyókúrához és a hideg ellen
Januárban különösen nehéz a "mi legyen ma este a vacsora?" kérdésre válaszolni. Jó lenne tartani magunkat az egészségesebb étrendhez, amit megfogadtunk a szilveszteri vacsora romjai felett, ugyanakkor túl hideg van ahhoz, hogy ne vegyünk magunkhoz elég ételt. Iyenkor jönnek...
 
Marokkói saláta: táplál és fogyaszt
Ez egy olyan étel, amivel vegán bloggerünk, Nagy Zita (Zizi kalandjai) egy kemény Bikram jóga óra után is tudja pótolni a kalóriákat. Igen, egy saláta is képes lehet erre - mivel a quinoa fehérjében nagyon gazdag. A quinoa egy "ál-gabonaféle", ami Dél-Amerikából...
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

A quinoa nem véletlenül az egyik legnépszerűbb gabonaféle. Nincs benne glutén, és más gabonafélékkel összehasonlítva kevesebb szénhidrátot tartalmaz. A rosttartalma ugyanakkor magasabb, ahogy a fehérjetartalma is, ezenkívül lúgosító hatású. Zizi kalandjai blogger szerint egy fontos lépésre érdemes odafigyelni, ha quinoával főzünk: a kis, kerek magok felszínén növényi szaponinok vannak, ami kesernyés ízt adhat az ételnek, ha nem távolítjuk el megfelelően. Többször váltott, bő vizes mosás, vagy kb. 30 perces áztatás viszont eltávolítja ezt a réteget!

quinoa csirke egytálétel

Quinoa csirkemellel, avokádóval és zöldfűszerekkel

Hozzávalók 4-6 főre:

- 2 csirkemellfilé, nagyobb kockákra vágva

- 2 db citrom leve és héja

- 2 csésze quinoa, jól átmosva

- 1 evőkanál extraszűz, sütéshez való olívaolaj, plusz egy kevés a pirításhoz

- 1 db nagy, érett avokádó, meghámozva, magja eltávolítva, húsa felkockázva

- 1 db grapefruit

- 5-6 koktélparadicsom, félbe vágva

- 1 db kígyóuborka, közepes kockákra vágva

- 3 evőkanál felaprított, pirított mandula

- 1 evőkanál aprított petrezselyem

- 1 evőkanál aprított snidling

- 1 evőkanál aprított kapor (el is hagyható)

- só, bors

(A csirkemell helyettesíthető bármilyen más egészséges fehérje forrással, például hallal, rákkal, tofuval, főtt babbal. És nyugodtan tegyünk hozzá más zöldséget, például brokkolit.)

Elkészítés: 

Egy citrom levét facsarjuk a felkockázott csirkemellekre, majd sózzuk, borsozzuk és tegyük félre. Egy lábasban forraljunk fel 3 csésze vizet egy csipet sóval.

Adjuk hozzá a quinoát, tegyünk rá fedőt, vegyük takarékra a lángot és főzzük addig, amíg a víz teljesen eltűnik, amíg a quinoa magába szívja az összeset.

Közben hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg a csirkemell kockákat, amíg teljesen megfőnek, átsülnek.

Egy nagy tálban keverjük össze a megfőtt quinoat a csirkével (illetve annak a levével) és az összes többi hozzávalóval. Ízesítsük még citromlével, olívaolajjal, sóval és borssal. A végén tegyük rá a pirított mandulát.

(Ha szereted a quinoát, itt találsz egy szuper sütireceptet belőle!)

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog