Július végén, augusztus elején válik néha olyan elviselhetetlenné a meleg, hogy minden szinten hidratálni szükséges - és szerencsére ebben a szezonális piaci kínálat is segítségünkre van. A dinnye már elérhető áron kapható - sárga- és görögdinnyéből is többféle változatot beszerezhetünk. A lédús paradicsom ilyenkor már édes és érett, a gangokon, teraszokon és kertbekben pedig kovászolódik az uborka. Hatalmas augusztusi receptcsokorral könnyítjük meg a konyhai ötletelést - hűsítő, könnyű, szezonális zöldségekből és gyümölcsökből készíthető ételek receptjét válogattuk össze nektek.
Az augusztusi piac kincseiből válogatva, szerzőink konyhájából összegyűjtöttünk nektek számos szezonális nyári receptet. Egytől-egyig augusztusi, szezonális alapanyagokból készülő ételek szerepelnek ebben a szép, színes receptcsokorban. Mert a természet tudja legjobban, mire van szükségünk ilyenkor, nagy melegben. Egyetek tökféléket, paradicsomot, és sok-sok dinnyét!
Legyen szó akár grill köretről, akár levesről, tésztáról, koktélfalatkákról vagy sörkorcsolyáról, könnyedén rendkívül finom ételeket lehet kreálni a paradicsomból. A forró mediterrán nyarat leginkább a különböző zöldfűszerek hozzáadásával lehet megidézni. Öt ilyen mediterrán húsmentes receptet hoztunk, baráti összejövetelekre, grillezésre, lusta vasárnapi délutánokra.
A zsenge zöldborsó a kora nyár egyik legfinomabb zöldségféléje. Számtalan izgalmas fogás készíthető belőle, érdemes elvonatkoztatni a megszokott leves-főzelék-rizibizi hármastól. Húsmentes Hétfői menünket most teljes egészében ennek az édes, roppanós, zsenge, nyári zöldségnek szenteljük: készül belőle rétes fetával, friss, citromos krémleves és rozmaringos-diós borsófasírt. Egy ilyen menüsor után, nem hiszem, hogy bárki hiányolná a húst.
Minden hónapban tárlatvezetést tartunk nektek a piacon, majd a szezonális zöldségekhez és gyümölcsökhöz egy-egy ötletadó receptcsokrot is összeállítunk. Júliusban beköszöntött az igazi nyári meleg, és ezzel együtt eljött a lédús, szomjoltó zöldségek és gyümölcsök ideje is: az uborka, a cukkini, a paradicsom, a barackfélék és a dinnyék mind segítenek pótolni az elvesztett folyadékmennyiséget. Nem hiába kívánjuk őket ilyenkor annyira. Magas a víztartalmuk, sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak, így megéri belőlük nyáron minél többet fogyasztani.