Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Ha minden hónaphoz egy ikonikus gyümölcsöt kéne rendelnünk, augusztus egyértelműen görögdinnye. És ilyenkor már nem is vágyunk semi másra, csak legyen sok friss gyümölcs, frissítő hideg ital és fagylalt. A görögdinnye granita egyszerre fagylalt, lédús gyümölcs és hűsítő ital.

Ami az Alföldön eperfa az a Dunántúlon szederfa. Most fellebbentjük a feledés fátyolát néhány vadon termő ehető növényről, gyümölcsről és visszatesszük őket, oda ahová valók, asztalra, tányérra, kamra polcára. Izgalmas kísérleti receptek következnek faeperre és a most érő mákra!


A nyári melegben nagyon jól tud esni egy adag hűsítő, gyorsan, egyszerűen elkészíthető jéghideg édesség. Viszont nincs az az elszánt konyhatündér akinek nagy kedve volna bekapcsolni a sütőt. Jó hírünk, hogy vannak olyan sütemények, melyek nem igényelnek sütést, csak egy kis türelmet, hogy kivárjuk míg kellőképpen lehűlnek.

Szezonális sorozatunkban most egy kicsit szőrös, kicsit szúrós, kicsit mostoha sorsú gyümölcsöt szeretnénk újra az érdeklődés központjába helyezni. Az egrest a vele egy időben érő sok, népszerű pirosbogyós társa mellett, szinte észre sem vesszük a piacon. Általában ötlettelenül állunk előtte, pedig jópár alapanyaggal tud nagyon szépen együttműködni a tányéron (pl.: egres-rebarbara, egres-bodza). Az IKEA lekvárjai között talán már próbáltuk, egresszósz formájában pedig gyerekkéntnem igazán rajongtunk érte. Ezzel a desszerttel viszont garantáltan belopja magát a szívünkbe a piszke!

Az indiaiak is tudják, hogy a gyümölcsök és a joghurt kombinációja az egyik leghatásosabb hűsítő nagy melegben. Az ő gyümölcsös-joghurtos lassijukból kiindulva gyors és egyszerű fagylaltot készítettünk 3 alapanyagból (szezonális gyümölcsből, sűrű joghurtból és mézből). Ráadásul biztos, hogy E-betűs hozzávalóktól mentes!

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog