Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

A tökéletes limonádé

Egyik kedvenc nyári hűsítő italom (a jegeskávé mellett) a limonádé. Ha szentelünk neki egy kis figyelmet, kiderül, hogy jóval több is lehet, mint citromlésűrítmény, cukor és víz. Cikkünkből kiderül, mire van szükség a tökéletes limonádé elkészítéséhez - egy kis csavarral.

Kevés télen is tárolható zöldség és gyümölcs áll frissen, szezonálisan rendelkezésünkre ilyenkor a piacokon. A télen is beszerezhető zöldségekről (káposztáról, savanyú káposztáról, sütőtökről, cékláról, stb.) és gyümölcsökről (citrusfélékről és piros bogyókról) "Téli vitainforrások" c. sorozatunkban már sokat írtunk. Most egy olyan színes és szezonális téli salátát állítottunk össze nektek, melyben egy téli-tavaszi zöldség - a retek -, és egy téli (déli-) gümölcs - a narancs - játssza a főszerepet. Vitaminbomba!

A téli hónapokban nagyon jóleső egy-egy üde színfoltot látni a piacon - és a tányérunkon. Szerencsére ilyenkor lehet igazán finom narancsot, citromot és mandarint kapni (nem is beszélve a cékláról és sütőtökről, melyekről korábban már itt és itt szót ejtettünk). A napsütötte vidékekről ilyenkor érkeznek hozzánk a legfrissebb citrusfélék: narancs, vérnarancs, grapefruit, pomelo, mandarin, citrom és lime. Sokat ezek közül csak ebben a pár hónapban (a vérnarancsot pedig csak egy rövid 1-1,5 hónapig) lehet elérhető áron, frissen, szezonjukban beszerezni a hazai piacokon. Nézzük, mit kezdhetünk a különböző citrusfélékkel a konyhában, melyik alapanyaggal és fűszerrel érdemes párosítani őket.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog