Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Minden hónapban körülnézünk a piacon, és a szezonális zöldségekhez, gyümölcsökhöz izgalmas recepteket gyűjtünk nektek csokorba. A júniusi piacolás igazi jutalomjáték, a legnagyobb kedvencekből főzhetünk ilyenkor: pirosbogyós gyümölcsöktől és zsenge cukorborsótól roskadoznak az árusok pultjai.


Most már érezni a piaci kínálaton, hogy végre nyár van. A napsütés és az eső jót tett a zöldségeknek és gyümölcsöknek. A hazai termések már többnyire szabadföldiek. Csodás színekben pompázik a piac. Kicsik és nagyok kedvenceitől roskadoznak a pultok: érik az eper, cseresznye, málna, ribizli. Nézzük meg, mi kerül így nyár elején az asztalra!

Főzni pedig muszáj. Akkor is, ha ezer kis ördög pörög otthon a konyhában - vagy ha egy-két apróság ugyanezt a hatást éri el. Arról nem is beszélve, hogy gyakran ezeknek a csöppségeknek az etetése jelenti a legnagyobb gondot egy anya számára, a túl zöld és túl kerek borsó által okozott sokkhatás vagy éppen az üres tészta diétájuk miatt. Tehát mit lehet csinálni ebben a helyzetben? Főzzünk együtt a gyerekkel!


Igazán nem panaszkodhatunk az időjárásra, a gyenge kezdés után elég erőteljesen kitavaszodott. Ez azt is jelenti, hogy tényleg egyre gazdagabb a kínálat a piacon, tobzódhatunk a zöldben: zöldfűszerek, salátafélék, csírák, friss hajtások és ehető vadnövények állnak rendelkezésre. Ha eddig nem tettétek volna, itt az ideje, hogy szakítsatok a hosszúra nyúlt tél beidegződéseivel: le a bő olajban sütéssel és a sütőben sültekkel, és a hosszan főtt levesek ideje is lejárt! Elő a wokkal - pároljatok, pirítsatok kevés olajon, a leveleseket blansírozhatjátok is. A sok friss zöldségből rövidebb idő alatt is ízletes leves készíthető, nem kell őket rommá főzni. Kezdődik a nyers saláták és a zöld turmixok szezonja!



A májusi piac maga a csábítás! Ebben a sokszínű választékban elveszve hajlamos vagyok rá, hogy túlvásároljam magamat. Ízek, színek, illatok csábítanak és eldöntöm, hogy akkor ezt és azt a receptet is kipróbálom a következő héten és megveszek olyat is, amit nem is terveztem. Lássuk, miféle friss jókat kínál a májusi piac, és mihez kezdjünk ebben a nagy bőségben!

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog