Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Dübörög a grillszezon. A legtöbben a húsokat sütnek, na jó, esetleg némi zöldséget. Pedig a gyümölcsökkel is érdemes kísérletezni! Maki Chef szerint Az őszibarackból például különleges desszert lehet a grillen, ráadásul néhány perc alatt elkészíthető.

Grillezett őszibarack mascarponeval és dióval

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb, nem túl puha őszibarack, meghámozva, félbevágva (a héja maradhat is)
  • 4 ek. mascarpone
  • 4 kk. méz
  • egy kis marék pirított dió, apróra vágva

grillezés őszibarack mascarpone nyári desszert

(Forrás: Flickr)

Elkészítés:

Először a diót pirítjuk meg a konyhai tűzhelyen. Ehhez apróra vágjuk a diót, beletesszük egy serpenyőbe, és közepes lángon, gyakori kevergetés mellett pár perc alatt illatosra pirítjuk.

A barackokat mindkét oldalukon megsütjük a grillrácson. Vigyázzunk, mert hamar elkészül ez is!

A sült barackok belsejébe egy-egy kanál mascarponet teszünk. A tetejükre csurgatunk egy kis mézet, a legvégén pedig rászórjuk a pirított diónkat. Vanília fagyi mellé tálalva, de akár önmagában is nagyon különleges nyári desszert lesz belőle.

Egyperces "receptek"

Egy finom előétel elkészítése nem feltétlenül jelenti azt, hogy sok időt kell a konyhában tölteni. Az alábbi "receptekben" szereplő ételeket néhány perc alatt össze lehet dobni, annyira egyszerűek, éppen ezért remek ötleteket jelenthetnek mindazok számára, akik úgy gondolják, semmi keresnivalójuk a tűzhely mellett. Partifalatoknak, vagy komolyabb menük előételeiként is beválnak. Nagyon fontos, hogy ezeket az egyszerű fogásokat is jó minőségű hozzávalókból készítsük el.

Közel-keleti tahini szósz

A tahini finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza, melyet elsősorban keleti ételek alapanyagaként használnak.

Hozzávalók:

Tahini
frissen facsart citromlé
fokhagyma (lereszelve)

Meleg víz

Elkészítése:

Keverjük össze a hozzávalókat (a meleg víz kivételével) egy tálban. Hígítsuk annyi vízzel, hogy a keverék méz sűrűségű legyen. Tálalhatjuk többek között sült sütőtökkel, sült sárgarépával, húsgolyóval, sült pitával.

Forrás: Flickr.com - Elana's pantry

Nincs jobb frissítő, szomjoltó eledel a nagy melegben mint valami savanykás, lédús, friss zöldség vagy gyümölcs - vagy ezekből készített finomság. És szerencsénkre a természet is tudja, mire van éppen szükségünk: ilyenkor roskadoznak a piacok pultjai a lédús uborkától, paradicsomtól, dinnyétől, őszibaracktól. Júliusi piacmustránkban kedvenc szezonális alapanyagainkat mutattunk be, most pedig egy üde receptcsokrot kaptok szerzőink konyhájából a piacon fellelhető szezonális alapanyagokhoz. Érdemes böngésznetek az izgalmas receptek között, mert például muffint készítünk cukkiniből, jégkását uborkából, meg kenyeret sütünk őszibarackkal és rozmaringgal...

Minden hónapban tárlatvezetést tartunk nektek a piacon, majd a szezonális zöldségekhez és gyümölcsökhöz egy-egy ötletadó receptcsokrot is összeállítunk. Júliusban beköszöntött az igazi nyári meleg, és ezzel együtt eljött a lédús, szomjoltó zöldségek és gyümölcsök ideje is: az uborka, a cukkini, a paradicsom, a barackfélék és a dinnyék mind segítenek pótolni az elvesztett folyadékmennyiséget. Nem hiába kívánjuk őket ilyenkor annyira. Magas a víztartalmuk, sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak, így megéri belőlük nyáron minél többet fogyasztani.


100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog