Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Alap/Torta 2. - Tömör gyönyör

Itt a hideg idő, és az iskolai születésnapokra és zsúrokra sem árt rákészülni. No meg a hűvösebb, bevackolós időben is bármikor jól jöhetnek a finom sütemények. Tortamustránk első részében összegyűjtöttük az egyszerűen és gyorsan elkészíthető, hűsítő, gyümölcsös, nyári tortákat. Most pedig tömör gyönyör következik a répa- és csokoládétorták csodálatos világában!

Nem elég baj nekünk, hogy uncia meg cup, ráadásul ezek mást jelentenek az angoloknál, az amerikaiaknál,a kanadaiaknál és az ausztráloknál. Sütéshez viszont elengedhetetlenek a pontos mértékegységek és arányok. Ezért utána járunk, hogy hol mennyi az annyi.

Alap/Leves

Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is. A leves mindig hálás téma, és mi magyarok nagyon szeretjük. Ebben a hideg időben pedig még a szokásosnál is jobban esik.

Minestrone leves, Fotó: Mandulasarok

Alap/Főzelék

Egyed fiam a főzeléket, ettől nősz nagyra! Ezt a mondatot gyaníthatóan mind hallottuk már. Ugyan a főzelék igazán finom is lehet, a közétkeztetés keményen dolgozik rajta, hogy egy életre megutáljunk minden zöldséget. Hát lehet szeretni valamit, ami így néz ki? Megtanítjuk újra szeretni, mert egyszerű, gyorsan elkészíthető, egészséges (ha megfelelően készítjük), és lehet jó is!



Alap/Tészta

Ha bizonytalanok vagyunk még a konyhában, kísérletezésre jó terep a tésztafőzés. Sokféle formája létezik, és sokféle ízesítéssel elkészíthető. Egy dolgos hétköznap este tökéletes megoldás, mert csak feltesszük a vizet, s mire a tészta megfő, a szósz is elkészül és tálalhatunk.

Fotó: Bede Anna/vegasztromania.blog.hu

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog