Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Kezdőkészlet -Thai konyha

A thai konyha csípős, citrusos, gyümölcsös, friss, izgalmas. Bevezető azoknak, akiket pont az ilyen dolgok - például egy kókuszos csirkeleves vagy egy jó csípős zöld curry csábít a konyhába. Bemutatjuk az alapanyagokat, melyek segítségével könnyű szerrel gyors, finom és autentikus thai vacsorát varázsolhattok az asztalra.

Kezdőkészlet - Indiai konyha

Hasonlóan múltkori japán gasztrotúránkhoz, most az indiai ételek rajongóihoz szólunk. Az indiai konyha az egyik nagy kedvencem, talán két dolog miatt: az egyik, hogy a fűszerezése egyedülálló és annak sem kell hanyagolnia, aki nem szereti a csípőset, a másik pedig, hogy rengeteg zöldséget használnak, de olyan formában, hogy a kevésbé zöldségrajongók is örömmel fogyasztják és csodálkozva hümmögnek: "hmm, ez ilyen is lehet?".

Fotó: Mandulasarok

Kezdőkészlet - Japán konyha

Számos ismerősünk szereti a nemzeti konyhákat (indiai, kínai, török, mexikói, olasz, stb.), ám sokan azt gondolják, ők nem tudnák otthon elkészíteni ezeket a különleges ételeket. "Kezdőkészlet" cikksoruzatunkban végigmegyünk a legnépszerűbb nemzeti konyhákon, és összerakunk egy-egy konyhai indulókészletet, ismertetjük az alap recepteket és alap technikákat és reméljük, kedvet csinálunk nektek az otthoni főzéshez, kísérletezéshez. A lista összetevőit beszerezve nyugodtan nekiláthattok a vonatkozó receptek böngészésének! Mivel blogunk mentora a Makifood főzőiskola, ésszerűnek tűnik, hogy az amúgy is nagy kedvenc japán konyhával kezdjük sorozatunkat.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog