Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Recept - Menü spárgára

Spárgamindentudó cikkünkből kiderült, hogyan vásároljunk, tároljunk, pucoljunk és főzzünk spárgát. Most pedig egy teljes menüsort állítunk össze nektek a tavasz (és nyárelő) egyik kedvenc zöldségéből. Gondoltátok volna, hogy desszertként is megállja a helyét?


A tavasz egyik kedvenc zöldsége a spárga. De hogyan válasszunk jó minőséget és egyáltalán hogyan készítsük el megfelelően? Mi a különbség a fehér és a zöld spárga között? Mitől lesz egyik ilyen színű, a másik pedig olyan? És miért érdemes cukros vízben főzni? Spárga alapok következnek, történelmi érdekességekkel és profi konyhai tippekkel fűszerezve.


Medvehagyma - A tavasz első hírnöke

Üde zöld leveleivel már március közepén megjelenik a medvehagyma. Nagy gasztronómiai népszerűségre tett szert az elmúlt években, hiszen gyógyhatásai mellett kuriózumnak is számít, évente csupán egy hónapig szedhető és fogyasztható frissen. Népszerűsége azonban sajnos sok szempontból kárára van. Mértéktelen és "szabálytalan" gyűjtése ugyanis veszélyeztetheti túlélését. Ezért összefoglaljuk, mit érdemes tudnotok gyűjtéséről, gyógyhatásairól, és adunk mellé egy illatos tavaszi receptcsokrot is.


Bár alapvetően a szezonális és helyi zöldségek, gyümölcsök felhasználásának híve vagyok, rajongok az egzotikus receptekért, alapanyagokért is. Imádom a thai konyhát például és ott elég nagy felületet kapok a gyakorlásra. Az ismeretlen, fura alapanyagokhoz ugyanúgy fel kell nőni, mint a spenót szeretéthez. Nyitottság nélkül sok izgalmas gasztro-ajtó zárva marad.



Kezdőkészlet - Olasz konyha

Miután számos ország konyháját végigjártuk már, a sort egy nagy kedvenccel folytatjuk: az olasz konyhával. Két vérbeli olasz gurmét faggatunk - tőlük megtudhatjátok, hogy mikor és mit eszik egy olasz, és milyen nélkülözhetetlen alapanyagok vannak a kamrájában.

Fotó: Bede Anna/vegasztromania.blog.hu

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog