AJÁNLÓ
 
11:21
2016. 06. 13.
Jön a birsalmaszezon! A birsalma illata parfümös, íze nyersen fanyar, de ha tudjuk, hogyan nyerhetjük...
A bejegyzés folyatódik
 
11:21
2016. 06. 13.
Még javában nyár van, de hamarosan jól fog esni egy olyan desszert, amiben "fűtőanyag" is van.  Fügetorta  fotó:...
A bejegyzés folyatódik
 
11:21
2016. 06. 13.
Ha a kánikulában semmi másra nem tudtok gondolni, csak a fagyira és a dinnyére, de már nagyon...
A bejegyzés folyatódik
 
11:21
2016. 06. 13.
Az eperszezonnak lassan vége, de ha még maradt egy kevés, van ötletünk, mit kezdjetek vele! Ez a...
A bejegyzés folyatódik
 
11:21
2016. 06. 13.
Még mindig eper - használjuk ki azt a kevés időt, amíg kapható! Egy olyan desszert következik,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Almás rétes nyári kiadásban

A napsütés és a 30 fok már a kanyarban van, és az igazi nyári időhöz egy hidegen is isteni desszert dukál. "Annyiszor ettél almás rétest, hogy már biztosan te is halálosan unod - akkor miért ne próbálhatnád ki akár hidegen is?" - írja Márk Szonja, az Édesem blog szerzője, aki az almás rétes hideg verzióját készítette el. "A legjobb az egészben a roppanós, karamellizált réteslap, csak érje meg a fagyasztást!"

Almás rétes parfé

almás rétes desszert nyár fagylalt édesem sütemény alma kardamom vaníliafagylalt

 

Hozzávalók (kb. 10 adag:

a töltelékhez:

1 kg alma

2 ek vaj

50 g nádcukor

1 tk őrölt fahéj

1/4 tk őrölt kardamom

1 l vaníliafagylalt

60 g aranymazsola

40 g dió

a lapokhoz:

6 db réteslap

20 g olvasztott vaj

a karamellhez:

100 g cukor

2 ek víz

egy csepp citromlé

100 g tejszín

egy nagy csipet só

Elkészítése:

1) Az almákat félbevágom, a magházukat kivágom, a helyükre egy-egy kocka vajat teszek. Megszórom fahéjas cukorral, és 50-60 percre 180 fokos sütőbe teszem.

2) Megvárom, hogy kihűljenek az almák, aztán meghámozom őket, és a húsukat egy villával szétnyomkodom.

3) A mazsolát forró vízben felfőzöm, és nagyon apróra vágva az almához keverem. A diót is felaprítom, és a töltelékhez adom.

4) A fagyit gépben egy-két perc alatt kikeverem, és az almás résszel eldolgozom. 

5) A lehűlt réteslapokat félbevágom (vagy akkorára, hogy pont a formámmal megegyező méretű legyen), és az egyik felét egy szögletes keretbe teszem, rásimítom a tölteléket, a tetejére teszem a másik adag lapot, és kifagyasztom. 

6) A karamellhez a cukrot, a vizet és a citromlevet felforralom, és aranybarna karamellt főzök belőle. A végén hozzáadom a tejszínt és a sót, és simára keverem. Hagyom lehűlni. 

7) Tálaláskor forró vízbe mártott késsel felkockázom a parfét. Kiteszem tányérokra a karamellel együtt, és adok neki pár percet, hogy kicsit felpuhuljon. 

Recept: Donna Hay

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog